Diskuze o textových hrách

Hráli jsme => MS - DOS / WINDOWS => Téma založeno: panprase 28. Únor 2012 - 20:45

Název: Dizzy
Přispěvatel: panprase 28. Únor 2012 - 20:45
Tak sem si tu založil vlákno, jakože už stojím ve frontě. Asi jako když Apple začíná prodávat Ajfóny. Půlnoc bude za chvíli, tak se snad dočkám Dizzyho.
Název: Re: Dizzy
Přispěvatel: panprase 29. Únor 2012 - 08:29
Tak kde je Dizzy? Dnes je 29. února 8:30 a Dizzy nikde?
Název: Re: Dizzy
Přispěvatel: KaiN 29. Únor 2012 - 09:17
Včera jsem byl U kocoura, takže jsem na to nesáhl, a dneska mám povinnou společenskou akci. Jsem velmi nespolehlivý, co se plnění termínu týká.  :(
Název: Re: Dizzy
Přispěvatel: panprase 29. Únor 2012 - 09:40
A já si skoro bral dovolenou.
Název: Re: Dizzy
Přispěvatel: KaiN 29. Únor 2012 - 22:25
Kdy to tu měl bejt? 29.2.2012. A kolikátýho je? 29.2.2012. A je to tady? Je to tady! http://petr.kain.sweb.cz/4holyna/dizzy.zip (http://petr.kain.sweb.cz/4holyna/dizzy.zip) (Testoval jsem to sám, takže vůbec nic nezaručuji. Mělo tam být 225 bodů, ale vyšlo mi 223, tak j2 body asi ukradl pes, jinak nevím...)
Název: Re: Dizzy
Přispěvatel: panprase 1. Březen 2012 - 07:25
To mi nedelej. Tedko se budu cely den v rachote tesit na Dizzyho.
Název: Re: Dizzy
Přispěvatel: KaiN 1. Březen 2012 - 10:13
Znám. Ať udělám, co udělám, vždycky je to špatně.
Název: Re: Dizzy
Přispěvatel: panprase 1. Březen 2012 - 10:41
Vypadá to moc pěkně. Líbí se mi to!
Název: Re: Dizzy
Přispěvatel: KaiN 1. Březen 2012 - 15:54
No, změníš názor, až se dostaneš k dolu resp. do dolu.  :D
Název: Re: Dizzy
Přispěvatel: panprase 1. Březen 2012 - 23:08
Bavím se, líbí se mi to, moc. Kaine, jsi bůh.
Název: Re: Dizzy
Přispěvatel: misticjoe 2. Březen 2012 - 20:06
Tak jsem si to chtěl taky zahrát a nějak ono nic... DOSové programy už dneska wokna neumí... Škoda...
Název: Re: Dizzy
Přispěvatel: panprase 2. Březen 2012 - 21:19
Co to blábolíš? Ty nemáš DosBox?
Název: Re: Dizzy
Přispěvatel: KaiN 3. Březen 2012 - 09:37
Ono to už ve Win nejde vůbec?  :( Já mám na PC Win XP a tam mi to jde bez problému. No, tak to už si ty moje hry nezahraje nikdo, jak soudím podle kolegyně z práce, neboť ani ona ani její syn DosBox nezvládli...  :(

Protože to Holyna samozřejmě velmi rychle dohrál a protože to samozřejmě dohrál na maximální počet bodů (narozdíl od autora!  :D ) a protože detekoval a ohlásil brutální gramatickou chybu, tak tady je verze po opravách (vypisuje se 225 bodů jako maximum a nikoliv 223, protože ty 2 body tam jsou a ne že ne): http://petr.kain.sweb.cz/dizzy/dizzy.zip (http://petr.kain.sweb.cz/dizzy/dizzy.zip)
Název: Re: Dizzy
Přispěvatel: misticjoe 4. Březen 2012 - 09:35
No win vista a vyse si s DOS programy nerozumi. Cili ani moje sedmy ne. A DOSbox je vec krajne divna. Nikdy se mi ho nedopodarilo kloudne rozchodit a pouzival jsem ho tak minimalne, ze vzdy jednou za rok se musim procist celou dockou.
Název: Re: Dizzy
Přispěvatel: KaiN 4. Březen 2012 - 13:50
Hmmm. No, já to teda zkusím distribuoovat jako přednastavený, samospouštěcí DOSBox, pokud se mi něco takového podaří zbastlit.
Název: Re: Dizzy
Přispěvatel: Lisiak4 4. Březen 2012 - 19:06
Mě DosBox na Vistě běžel bez problémů. S Velkým ůspěchem jsem používal funkci drag-and-drop, kde jsem si ikonu hry přetáhl na ikonu DosBoxu, naběhlo mi dosové okno, kde jsem už jen zadal exe soubor.
Název: Re: Dizzy
Přispěvatel: panprase 4. Březen 2012 - 19:43
Jo DosBox balik by nemel byt problem.
Název: Re: Dizzy
Přispěvatel: panprase 4. Březen 2012 - 19:45
No win vista a vyse si s DOS programy nerozumi. Cili ani moje sedmy ne. A DOSbox je vec krajne divna. Nikdy se mi ho nedopodarilo kloudne rozchodit a pouzival jsem ho tak minimalne, ze vzdy jednou za rok se musim procist celou dockou.

A co je na tom slozityho. Nainstaluju. Dam si nekam dizzyho a pak napisu mount c: cesta k dizzymu?  Pak se tam dostanu a pustim to?  Jak by rekl muj veliky vzor Radek H. Prace na deset sekund.
Název: Re: Dizzy
Přispěvatel: KaiN 5. Březen 2012 - 11:04
Tak jsem udělal balíček Dizzy + přednastavený DOSBox (0.74): http://petr.kain.sweb.cz/dizzy/dizzy_DB.zip (http://petr.kain.sweb.cz/dizzy/dizzy_DB.zip) Nevím, zda jsou ve Vistě a Win 7 ještě podporovány dávkové soubory *.bat; spuštění je nicméně přes Dizzy.bat. Prosím o sdělení, zda vám to na těchto OS funguje, popř. radu, jak to udělat lépe. Díky moc!
Název: Re: Dizzy
Přispěvatel: panprase 5. Březen 2012 - 14:13
http://www.youtube.com/watch?v=1Hw5gVkEj5A (http://www.youtube.com/watch?v=1Hw5gVkEj5A)

Super práce jede to, jsi šikula :-)

Ještě bych udělal installer pro "negramoty"...
Název: Re: Dizzy
Přispěvatel: KaiN 5. Březen 2012 - 19:38
Bezva. :-) To je teda Vista? Zkoušel jsem Inno Setup, ale jsem zřejmě blb, neboť jsem nepřišel na to, jak tam zadat, aby se vytvořila spouštěcí ikona s parametrem. "Dizzy.bat" tam zadat jde, ale dosbox.exe s parametrem se mi nepovedl. No, jestli ale pod Vistou i Win 7 fungují "batíky", tak by to mohlo být jedno...
Název: Re: Dizzy
Přispěvatel: panprase 5. Březen 2012 - 21:02
Aha já to nenapsal co to je, to jsou W7 32 bit. batáky jdou, ale podpora jako Dosu taková není.

Takže stačí baťák a je to, taky jde z toho batu udělat exe přes nějakej konvrtor, ale to ti to pak na 100% vyreklamuje MJ, neboť mu jeho "AVIRA" hlásí nějakej virus, bo co, tak sem si udělal testovací prostředí, neb jsem měl na webu ke stažení instalátor NaResetkaní. No pravda, je že to řve, že tam je nějakej "virus", no ale není, prostě se to bat2exe tak chová.

Sem to dneska konzultoval s jedním specialistou z jedné nejmenované antivirové společnosti, že tydlencty softy jsou problém a že něketeré AV to prostě identifikujou jako hrozbu.
Název: Re: Dizzy
Přispěvatel: mop 5. Březen 2012 - 23:32
Zkoušel jsem Inno Setup, ale jsem zřejmě blb, neboť jsem nepřišel na to, jak tam zadat, aby se vytvořila spouštěcí ikona s parametrem. "Dizzy.bat" tam zadat jde, ale dosbox.exe s parametrem se mi nepovedl. No, jestli ale pod Vistou i Win 7 fungují "batíky", tak by to mohlo být jedno...

Dá se to udělat bez BATu, když uděláš zástupce a v jeho vlastnostech do políčka Cíl přidáš ten parametr. Třeba já mám v zástupci Dosboxu toto:
D:\Programy\DOSBox-0.73\dosbox.exe -noconsole -c "mount c d:\Data\hry" -c "c:"
Název: Re: Dizzy
Přispěvatel: mop 6. Březen 2012 - 00:54
Mimochodem, ta ikona se mi na ploše zobrazuje jinak (viz příloha vlevo) než by asi měla (vpravo).
Název: Re: Dizzy
Přispěvatel: KaiN 6. Březen 2012 - 14:26
Dá se to udělat bez BATu, když uděláš zástupce a v jeho vlastnostech do políčka Cíl přidáš ten parametr. Třeba já mám v zástupci Dosboxu toto:
D:\Programy\DOSBox-0.73\dosbox.exe -noconsole -c "mount c d:\Data\hry" -c "c:"
To jasně, ale já to chtěl udělat tak, aby mi přímo ten instalační program sám vytvořil spouštěcí ikonku. V Inno Setup se mi povedlo udělat instalační balíček, který vytvoří na ploše spustitelnou ikonku, ale jako cíl se mi tam podařilo dát jen "Dizzy.bat" resp. pouze "DOSBox.exe" bez parametru. Nepřišel jsem na to, jak v tom skriptu Inno Setupu tam ten parametr propašovat; všechny pokusy skončily hláškou ala "Syntax error, baby". Su holt hňup.  :(  :D
Název: Re: Dizzy
Přispěvatel: KaiN 6. Březen 2012 - 14:29
Mimochodem, ta ikona se mi na ploše zobrazuje jinak (viz příloha vlevo) než by asi měla (vpravo).

No, co na to říct? Inu ukrást na netu obrázek typu *.png, přejmenovat jej na *.ico a předstírat, že jsem tím vytvořil ikonku, nebyl ode mě zrovna chytrý nápad.  :) Budu muset na tvorbu ikonek splašit nějaký prográmek, páč tu mám jen "Malování". :)
Název: Re: Dizzy
Přispěvatel: KaiN 28. Duben 2012 - 09:16
Tak oficiální instalační balíček (bundle s DOSBox) hry Dizzy (vč. úvodního obrázku a funkční ikonky) je od dnešního rána ke stažení na mých stránkách. www.sweb.cz/petr.kain (http://www.sweb.cz/petr.kain)

Stáhněte, vyzkoušejte, pošlete mě někam.  :)
Název: Re: Dizzy
Přispěvatel: panprase 30. Duben 2012 - 23:03
Nechci kverulovat, ale jaksi mi to na notasu nejde spustit, ne ze bych byl debil a nezvládl to ručně, ale jaksi ten instaler to sic nainstaluje, pustím to a pak se to vypne, asik něco s DosBoxem, ještě to zkusím na stolním kompu s vyšším rozlišením.
Název: Re: Dizzy
Přispěvatel: KaiN 2. Květen 2012 - 08:50
Cože? Já se z toho snad zblázním. A přitom doma na xp mi to jde. V práci to nenainstaluji, bo nemám práva. Fakt už nikdy nic dělat nebudu.
Název: Re: Dizzy
Přispěvatel: panprase 5. Květen 2012 - 22:10
No nezblázníš, ono to jde, jen prostě musí mít adresář s hrou práva na zápis pod daným uživatelem. Pak to půjde.
Název: Re: Dizzy
Přispěvatel: KaiN 7. Květen 2012 - 07:23
No nezblázníš, ono to jde, jen prostě musí mít adresář s hrou práva na zápis pod daným uživatelem. Pak to půjde.

Což průměrný uživatel nezjistí resp. nenastaví.  :(
Název: Re: Dizzy
Přispěvatel: SoulSoft 7. Květen 2012 - 17:41
A nerozmyslal si nad prepisanim svojho textovkoveho enginu pod novsie OS (java, c#) aby to nebezalo v DOSe? Odhadujem ze to programujes v pascale a vsetky texty, herne stavy su ulozene a sifrovane v tych datovych suboroch.
Název: Re: Dizzy
Přispěvatel: KaiN 8. Květen 2012 - 08:06
Správný odhad. Bohužel, umím jenom pascal.  :) Takže jedině Delphi popř. Free Pascal.
Název: Re: Dizzy
Přispěvatel: pedromagician 23. Září 2013 - 18:28
Vdaka DosBoxu fachaju vsetky dielka aj na telefone (odskusane a dohrane na androide), je to bomba.