23. Říjen 2017 - 11:49

Autor Téma: Sam Coupé - save  (Přečteno 4344 krát)

zxretrosoft

  • Plný člen
  • ***
  • Příspěvků: 227
    • Zobrazit profil
    • zxretrosoft
Sam Coupé - save
« kdy: 15. Březen 2011 - 12:33 »
Pročítal jsem diskuze u textovek Sam Coupé, ale vypadá to, že jste to nakonec nedořešili...  ::)
Dá se tedy z emulátoru SimCoupé uložit nějaký ten "snapshot"? Mně se to zatím nepodařilo, a podle všeho ti, kteří hráli Zuby ve tmě, hru dohráli bez ukládání snapshotů, nebo ne?  ::)
Jedna stará textovka vydá za desítky dnešních nadutých her.

panprase

  • Administrátor
  • Superčlen
  • *****
  • Příspěvků: 565
    • Zobrazit profil
Re: Sam Coupé - save
« Odpověď #1 kdy: 15. Březen 2011 - 14:43 »
Ja to dal bez snapshotu, resit tri dny jak ukladat v emu, snapshot se mi nechtelo...
První den přiletěli, druhý den uděřili, třetí den zvítězili

zxretrosoft

  • Plný člen
  • ***
  • Příspěvků: 227
    • Zobrazit profil
    • zxretrosoft
Re: Sam Coupé - save
« Odpověď #2 kdy: 15. Březen 2011 - 19:50 »
jj, já to myslel spíš principiálně. Přece jen se může objevit hra, kde to bude nutné, jinak např. Stužkovou si zkusím vyřešit i bez snapů  ::)
Jedna stará textovka vydá za desítky dnešních nadutých her.

KaiN

  • Starší člen
  • ****
  • Příspěvků: 419
    • Zobrazit profil
Re: Sam Coupé - save
« Odpověď #3 kdy: 16. Březen 2011 - 07:56 »
No, zkousel jsem ten export a nasledny import dat, ale nejako se to nevedlo. Jeste me napadlo zkusit dalsi emulatory. Udajne existuje jeste ASCD a SamEmu, nezkousel jsem, ale pry jsou to sracky, takze asi sotva cekat, ze by neco z toho umelo "snapovat". Holt to budeme muset dat na ten jeden zatah.  ;)

panprase

  • Administrátor
  • Superčlen
  • *****
  • Příspěvků: 565
    • Zobrazit profil
Re: Sam Coupé - save
« Odpověď #4 kdy: 16. Březen 2011 - 08:18 »
No jako na osmibitech, tak jsme si nemohli ukladat snapy, aspon zavzpominame.
První den přiletěli, druhý den uděřili, třetí den zvítězili

KaiN

  • Starší člen
  • ****
  • Příspěvků: 419
    • Zobrazit profil
Re: Sam Coupé - save
« Odpověď #5 kdy: 16. Březen 2011 - 10:24 »
Jo, ale alespon u vetsiny textovek jsem si mohl na speccy ulozit pozici na kazetu a pak si to nahrat bez problemu zpet.

zxretrosoft

  • Plný člen
  • ***
  • Příspěvků: 227
    • Zobrazit profil
    • zxretrosoft
Re: Sam Coupé - save
« Odpověď #6 kdy: 16. Březen 2011 - 10:47 »
No jo, ve Stužkové už se mi stal několikrát osudný pád ze schodů do tmy  :D
Jedna stará textovka vydá za desítky dnešních nadutých her.

zxretrosoft

  • Plný člen
  • ***
  • Příspěvků: 227
    • Zobrazit profil
    • zxretrosoft
Re: Sam Coupé - save
« Odpověď #7 kdy: 20. Listopad 2011 - 10:44 »
Tak ještě k tomu SAVE... Bohužel jsem zjistil, že v Sim Coupé nelze uložit ani klasický BASIC program, který si napíši. Možnost SAVE je permanentně šedá a nemohu ji nijak zaktivnit. Nevím, zda mám špatnou verzi emulátoru, ale vypadá to spíše na principiální problém... Škoda.  :-\

Nezkoušel to někdo náhodou?  ::)
Jedna stará textovka vydá za desítky dnešních nadutých her.

zxretrosoft

  • Plný člen
  • ***
  • Příspěvků: 227
    • Zobrazit profil
    • zxretrosoft
Re: Sam Coupé - save
« Odpověď #8 kdy: 5. Květen 2012 - 09:46 »
Kdyby to někoho náhodou zajímalo, tak to jde. Je třeba vyrobit si naformátovanou disketu, tu pak vložit virtuálně do mechaniky a pak klasickým SAVE to uložit. Při opětovném nahrání LOAD je třeba ten samý postup, pomocí DIR se dozvíte, co na disketě máte.
Jedna stará textovka vydá za desítky dnešních nadutých her.

KaiN

  • Starší člen
  • ****
  • Příspěvků: 419
    • Zobrazit profil
Re: Sam Coupé - save
« Odpověď #9 kdy: 7. Květen 2012 - 07:32 »
Kdyby to někoho náhodou zajímalo, tak to jde. Je třeba vyrobit si naformátovanou disketu, tu pak vložit virtuálně do mechaniky a pak klasickým SAVE to uložit. Při opětovném nahrání LOAD je třeba ten samý postup, pomocí DIR se dozvíte, co na disketě máte.

Díky!  :)