15. Prosinec 2017 - 16:40

Autor Téma: Dizzy  (Přečteno 11785 krát)

Lisiak4

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 43
    • Zobrazit profil
Re: Dizzy
« Odpověď #15 kdy: 4. Březen 2012 - 19:06 »
Mě DosBox na Vistě běžel bez problémů. S Velkým ůspěchem jsem používal funkci drag-and-drop, kde jsem si ikonu hry přetáhl na ikonu DosBoxu, naběhlo mi dosové okno, kde jsem už jen zadal exe soubor.

panprase

  • Administrátor
  • Superčlen
  • *****
  • Příspěvků: 566
    • Zobrazit profil
Re: Dizzy
« Odpověď #16 kdy: 4. Březen 2012 - 19:43 »
Jo DosBox balik by nemel byt problem.
První den přiletěli, druhý den uděřili, třetí den zvítězili

panprase

  • Administrátor
  • Superčlen
  • *****
  • Příspěvků: 566
    • Zobrazit profil
Re: Dizzy
« Odpověď #17 kdy: 4. Březen 2012 - 19:45 »
No win vista a vyse si s DOS programy nerozumi. Cili ani moje sedmy ne. A DOSbox je vec krajne divna. Nikdy se mi ho nedopodarilo kloudne rozchodit a pouzival jsem ho tak minimalne, ze vzdy jednou za rok se musim procist celou dockou.

A co je na tom slozityho. Nainstaluju. Dam si nekam dizzyho a pak napisu mount c: cesta k dizzymu?  Pak se tam dostanu a pustim to?  Jak by rekl muj veliky vzor Radek H. Prace na deset sekund.
První den přiletěli, druhý den uděřili, třetí den zvítězili

KaiN

  • Starší člen
  • ****
  • Příspěvků: 419
    • Zobrazit profil
Re: Dizzy
« Odpověď #18 kdy: 5. Březen 2012 - 11:04 »
Tak jsem udělal balíček Dizzy + přednastavený DOSBox (0.74): http://petr.kain.sweb.cz/dizzy/dizzy_DB.zip Nevím, zda jsou ve Vistě a Win 7 ještě podporovány dávkové soubory *.bat; spuštění je nicméně přes Dizzy.bat. Prosím o sdělení, zda vám to na těchto OS funguje, popř. radu, jak to udělat lépe. Díky moc!

panprase

  • Administrátor
  • Superčlen
  • *****
  • Příspěvků: 566
    • Zobrazit profil
Re: Dizzy
« Odpověď #19 kdy: 5. Březen 2012 - 14:13 »
http://www.youtube.com/watch?v=1Hw5gVkEj5A

Super práce jede to, jsi šikula :-)

Ještě bych udělal installer pro "negramoty"...
« Poslední změna: 5. Březen 2012 - 14:21 od panprase »
První den přiletěli, druhý den uděřili, třetí den zvítězili

KaiN

  • Starší člen
  • ****
  • Příspěvků: 419
    • Zobrazit profil
Re: Dizzy
« Odpověď #20 kdy: 5. Březen 2012 - 19:38 »
Bezva. :-) To je teda Vista? Zkoušel jsem Inno Setup, ale jsem zřejmě blb, neboť jsem nepřišel na to, jak tam zadat, aby se vytvořila spouštěcí ikona s parametrem. "Dizzy.bat" tam zadat jde, ale dosbox.exe s parametrem se mi nepovedl. No, jestli ale pod Vistou i Win 7 fungují "batíky", tak by to mohlo být jedno...

panprase

  • Administrátor
  • Superčlen
  • *****
  • Příspěvků: 566
    • Zobrazit profil
Re: Dizzy
« Odpověď #21 kdy: 5. Březen 2012 - 21:02 »
Aha já to nenapsal co to je, to jsou W7 32 bit. batáky jdou, ale podpora jako Dosu taková není.

Takže stačí baťák a je to, taky jde z toho batu udělat exe přes nějakej konvrtor, ale to ti to pak na 100% vyreklamuje MJ, neboť mu jeho "AVIRA" hlásí nějakej virus, bo co, tak sem si udělal testovací prostředí, neb jsem měl na webu ke stažení instalátor NaResetkaní. No pravda, je že to řve, že tam je nějakej "virus", no ale není, prostě se to bat2exe tak chová.

Sem to dneska konzultoval s jedním specialistou z jedné nejmenované antivirové společnosti, že tydlencty softy jsou problém a že něketeré AV to prostě identifikujou jako hrozbu.
První den přiletěli, druhý den uděřili, třetí den zvítězili

mop

  • Plný člen
  • ***
  • Příspěvků: 128
    • Zobrazit profil
Re: Dizzy
« Odpověď #22 kdy: 5. Březen 2012 - 23:32 »
Zkoušel jsem Inno Setup, ale jsem zřejmě blb, neboť jsem nepřišel na to, jak tam zadat, aby se vytvořila spouštěcí ikona s parametrem. "Dizzy.bat" tam zadat jde, ale dosbox.exe s parametrem se mi nepovedl. No, jestli ale pod Vistou i Win 7 fungují "batíky", tak by to mohlo být jedno...

Dá se to udělat bez BATu, když uděláš zástupce a v jeho vlastnostech do políčka Cíl přidáš ten parametr. Třeba já mám v zástupci Dosboxu toto:
D:\Programy\DOSBox-0.73\dosbox.exe -noconsole -c "mount c d:\Data\hry" -c "c:"

mop

  • Plný člen
  • ***
  • Příspěvků: 128
    • Zobrazit profil
Re: Dizzy
« Odpověď #23 kdy: 6. Březen 2012 - 00:54 »
Mimochodem, ta ikona se mi na ploše zobrazuje jinak (viz příloha vlevo) než by asi měla (vpravo).

KaiN

  • Starší člen
  • ****
  • Příspěvků: 419
    • Zobrazit profil
Re: Dizzy
« Odpověď #24 kdy: 6. Březen 2012 - 14:26 »
Dá se to udělat bez BATu, když uděláš zástupce a v jeho vlastnostech do políčka Cíl přidáš ten parametr. Třeba já mám v zástupci Dosboxu toto:
D:\Programy\DOSBox-0.73\dosbox.exe -noconsole -c "mount c d:\Data\hry" -c "c:"
To jasně, ale já to chtěl udělat tak, aby mi přímo ten instalační program sám vytvořil spouštěcí ikonku. V Inno Setup se mi povedlo udělat instalační balíček, který vytvoří na ploše spustitelnou ikonku, ale jako cíl se mi tam podařilo dát jen "Dizzy.bat" resp. pouze "DOSBox.exe" bez parametru. Nepřišel jsem na to, jak v tom skriptu Inno Setupu tam ten parametr propašovat; všechny pokusy skončily hláškou ala "Syntax error, baby". Su holt hňup.  :(  :D

KaiN

  • Starší člen
  • ****
  • Příspěvků: 419
    • Zobrazit profil
Re: Dizzy
« Odpověď #25 kdy: 6. Březen 2012 - 14:29 »
Mimochodem, ta ikona se mi na ploše zobrazuje jinak (viz příloha vlevo) než by asi měla (vpravo).

No, co na to říct? Inu ukrást na netu obrázek typu *.png, přejmenovat jej na *.ico a předstírat, že jsem tím vytvořil ikonku, nebyl ode mě zrovna chytrý nápad.  :) Budu muset na tvorbu ikonek splašit nějaký prográmek, páč tu mám jen "Malování". :)

KaiN

  • Starší člen
  • ****
  • Příspěvků: 419
    • Zobrazit profil
Re: Dizzy
« Odpověď #26 kdy: 28. Duben 2012 - 09:16 »
Tak oficiální instalační balíček (bundle s DOSBox) hry Dizzy (vč. úvodního obrázku a funkční ikonky) je od dnešního rána ke stažení na mých stránkách. www.sweb.cz/petr.kain

Stáhněte, vyzkoušejte, pošlete mě někam.  :)

panprase

  • Administrátor
  • Superčlen
  • *****
  • Příspěvků: 566
    • Zobrazit profil
Re: Dizzy
« Odpověď #27 kdy: 30. Duben 2012 - 23:03 »
Nechci kverulovat, ale jaksi mi to na notasu nejde spustit, ne ze bych byl debil a nezvládl to ručně, ale jaksi ten instaler to sic nainstaluje, pustím to a pak se to vypne, asik něco s DosBoxem, ještě to zkusím na stolním kompu s vyšším rozlišením.
První den přiletěli, druhý den uděřili, třetí den zvítězili

KaiN

  • Starší člen
  • ****
  • Příspěvků: 419
    • Zobrazit profil
Re: Dizzy
« Odpověď #28 kdy: 2. Květen 2012 - 08:50 »
Cože? Já se z toho snad zblázním. A přitom doma na xp mi to jde. V práci to nenainstaluji, bo nemám práva. Fakt už nikdy nic dělat nebudu.

panprase

  • Administrátor
  • Superčlen
  • *****
  • Příspěvků: 566
    • Zobrazit profil
Re: Dizzy
« Odpověď #29 kdy: 5. Květen 2012 - 22:10 »
No nezblázníš, ono to jde, jen prostě musí mít adresář s hrou práva na zápis pod daným uživatelem. Pak to půjde.
První den přiletěli, druhý den uděřili, třetí den zvítězili