24. Říjen 2017 - 11:14

Autor Téma: Batman  (Přečteno 3300 krát)

mop

  • Plný člen
  • ***
  • Příspěvků: 125
    • Zobrazit profil
Batman
« kdy: 7. Srpen 2010 - 09:47 »
Dnes jsem na textovky.cz uploadoval obrázkovou textovku pro Sharp nazvanou Batman. Nevyčetl jsem z ní rok výroby, ale zřejmě vznikla v relativně pozdější době, protože neexistuje v jiné než disketové verzi. Kdybyste někdo potřeboval poradit, jak na diskety v emulátoru, dejte vědět.

Lisiak4

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 43
    • Zobrazit profil
Re: Batman
« Odpověď #1 kdy: 7. Srpen 2010 - 18:38 »
Ahoj, skoušel jsem to nahrát podle postupu, kterým spouštím Return to Kyrandia a Lemmings, co jsou diskové verze, ale bez úspěchu. Používám emulátor, který jsem popsal v sekci: O emulátorech všeobecně. Je tam z něho celkem dost obrázků, pokuď by si se chtěl podívat na nejaké nastavení bez nutnosti instalace tohoto emulátoru. Můj postup je: přes tlačítko FD vyberu možnost FD1, pak FD Load and close, vyberu soubor Batman.dsk a pak už jen dám možnost z hlavního menu, které naběhne po startu sytému F:Floppy disk, přivítá mě podélná (na šířku) černá obrazovka. ...Chci se ale jen podívat na provedení, nechci to hrát ;)

mop

  • Plný člen
  • ***
  • Příspěvků: 125
    • Zobrazit profil
Re: Batman
« Odpověď #2 kdy: 7. Srpen 2010 - 19:18 »
S tímhle emulátorem bohužel neporadím, v nejbližší době se ho ale chystám nainstalovat a vyzkoušet. Zkus ještě tenhle image diskety (z toho jsem ten upload vytvořil odmazáním všech ostatních her):
http://www.scav.cz/download/MZ-800/MZ-800_Software/DSK/HRY/CPMv41_Hry_COM_B.zip

Jsou tam dva Batmanové, textovka je pod názvem BATMAN-A.COM.

Nebo jestli tě zajímá jen základní vzhled hry, tak tady je jeden obrázek:
http://www.scav.cz/download/MZ-800/MZ-800_Navody/Hardcopy_hry/Bat-a.jpg

Lisiak4

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 43
    • Zobrazit profil
Re: Batman
« Odpověď #3 kdy: 7. Srpen 2010 - 21:44 »
Jsou tam dva Batmanové, textovka je pod názvem BATMAN-A.COM.

Obrázek jsem koukl, to me zajímalo nejvíc. Díky. Ale taky me zajímá, jak to rozběhat, abych byl příště moudřejší. Po rozpakování souboru, na který jsi mi dal odkaz je k dispozici jen jeden soubor s názvem CPMv41 Hry COM B.dsk. Pokuď máš na mysly, že si nejak pod modulátorem Sharpa ten disk otevřu, aby se mi ukázali dvě hry a já si vybral z toho tú textovku, tak to zatím na "Sharpu" opravdu neumím :).

mop

  • Plný člen
  • ***
  • Příspěvků: 125
    • Zobrazit profil
Re: Batman
« Odpověď #4 kdy: 8. Srpen 2010 - 15:43 »
Stáhl jsem si ten emulátor od M. Franzena a po chvíli pokusů bych řekl, že problém bude ve verzi systému CP/M. Emulátor se nejspíš nekamarádí s verzí 4.1, která je na disketě s Batmanem.

Zkoušel jsem prázdné systémové diskety z téhle složky:
http://www.scav.cz/download/MZ-800/MZ-800_Software/DSK/PROGRAMY/_Systemy/

Všechny se v tomhle emulátoru normálně nabootují, kromě právě zmíněné CPMv41. Bohužel tomu tak dalece nerozumím, abych to dokázal vyřešit. Zkoušel jsem nakopírovat soubory s hrou na disketu se starší verzí CP/M, ale po nabootování z této diskety jsem tam viděl jen hlavní soubor .COM, naopak nebyly tam vidět soubory .GEN. Co s tím, to netuším.

Lisiak4

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 43
    • Zobrazit profil
Re: Batman
« Odpověď #5 kdy: 10. Srpen 2010 - 02:24 »
Díky moc za odtestování. Teď jsem na Slovensku, až se vrátím domu tak se podívám ještě na jeden emulátor Sharpa, který je k dispozici. Vypadá být ale hodně jednoduchej, tak si spíše myslím, že to umět taky nebude. A tak zatím se klidně uspokojím i s tím od M. Franzena.

mop

  • Plný člen
  • ***
  • Příspěvků: 125
    • Zobrazit profil
Re: Batman
« Odpověď #6 kdy: 3. Říjen 2010 - 21:08 »
Pro případné fandy Batmana, kteří nedisponují vhodným emulátorem Sharpa, si dovoluju přiložit pár obrázků, aby viděli, že s tradičně ponurou a temnou batmanovskou atmosférou nemá tahle hra nic, ale opravdu nic společného, a nebylo jim to líto :)