Diskuze o textových hrách

textovka prvnacek

buffy

• Mladší člen
  • **
    • Zobrazit profil
    • TEXTOVKY.CZ
narazil jsem na textovky Prvnacek, ale bohuzel se mi to nepovedlo rozjet ani v dosboxu, takze jsem to do archivu zatim nepridaval. Kdyz tak na to mrknete.

http://www.bagr2.wz.cz/texty.htm
buffy

KaiN

• Starší člen
    • Zobrazit profil
No, tak je to děláno v Borland Pascal 7.0, v grafickém režimu, a bohužel se ta grafika neinicializuje korektně. Zkoušel jsem předtím spustit univesa resp. univbe, ale nic se tím nezměnilo. Možná bude třeba to znova zkompilovat. V souboru ZDR.rar je sice pascalovský zdroják, ale chce to heslo. Nezkoušel jsem žádný program na zjištění hesla, tak kdyby to někdo zkusil a povedlo se, bylo by to fajn. Anebo, samozřejmě, zkusit autora. Mohl by jím být tento člověk: https://www.cs.vsb.cz/katedra/lide-1/contactid_22/tomas-turecek.aspx. Já to ale zkoušet nebudu, už jsem takhle pár lidí hledal a s jedinou výjimkou to nikdy nedopadlo dobře.

mop

• Plný člen
    • Zobrazit profil
Nebude na vině spíš ten rezidentní prográmek CS-OK? Bez něj to šlape, akorát je nečitelná čeština u malého fontu, což se ale dá vydržet, protože většina komunikace probíhá ve velkém zeleném písmu v hlavním okně.

KaiN

• Starší člen
    • Zobrazit profil
To je docela dobře možné, že se to spolu pere. Takže tím by byl problém víceméně vyřešen.

buffy

• Mladší člen
  • **
    • Zobrazit profil
    • TEXTOVKY.CZ
na tu cestinu jsem prisel taky, i na prejmenovany exac. bez cestiny to jde spustit, ale pak je otazka, zda prikazy nejsou treba taky v cestine. zkusim toho autora, diky.
buffy

mop

• Plný člen
    • Zobrazit profil
Zkoušel jste to někdo hrát? Posbíral jsem různé předměty v první místnosti, ale ven jsem se z ní nedostal. Netuším, jaký login a heslo zadat do terminálu.

mop

• Plný člen
    • Zobrazit profil
Problém vyřešen a hra pokořena. Kromě výše diskutovaného zádrhele s češtinou je to hratelné a dohratelné, takže Prvňáčka možno zařadit na textovky.cz.