Diskuze o textových hrách

Ilustrace

Anketa

Jaké ilustrace byste v textovce použili/rádi viděli?

Žádné
4 (50%)
ASCII grafiku
1 (12.5%)
Kreslenou grafiku (ála Gateway)
2 (25%)
Naskenované obrázky
1 (12.5%)
Fotografie
0 (0%)
3D grafika
0 (0%)

Celkem hlasů: 7

severak

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
    • Můj web
Ptám se protože na něčem pracuju... ::)
Tady ukazuju pár svých obrázků pro ilustraci:

-- Severák, nositel pohrabáče

zxretrosoft

• Plný člen
    • Zobrazit profil
    • zxretrosoft
Musím se přidat k možnosti "žádné". Pravá textovka nemá mít podle mě žádnou grafiku, na druhou stranu chápu vývoj a někdy ty obrázky můžou být pěkné (např. ty tvoje se mi líbí). Ale pak je třeba počítat s tím, že to není klasická, ortodoxní textovka, ale něco trošku jiného... Mám taky strach, že v dnešní době supergrafiky všude jsou obrázky v textovkách spíš kontraproduktivní a že atraktivnější jsou přece jen textovky absolutně bez obrázků  ::)

P.S. Určitým zpestřením byla i ASCII grafika např. ve Fuksoftu, nevím proč, ale tam mi kupodivu nepřekážela, asi to dodávalo určitou dynamiku tomu toulání v paneláku  :)
« Poslední změna: 20. Únor 2011 - 22:53 od amigainspired »
Jedna stará textovka vydá za desítky dnešních nadutých her.

panprase

• Administrátor
  • Superčlen
    • Zobrazit profil
Já jsem pro grafiku! Nemusí jí být moc, ale grafika se hodí.
První den přiletěli, druhý den uděřili, třetí den zvítězili

Lisiak4

• Host
I když to nevyhraju, dávám svůj hlas ASCII grafice. Tohle by mě zajímalo, jak se s tím kdo dokáže "poprat" Tohle je mým možnostem nejblíže  :'(

severak

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
    • Můj web
Lišáku věř mi že ASCII grafika pro mě není problém - viz. http://strajt9.sweb.cz/mam.html
-- Severák, nositel pohrabáče

KaiN

• Superčlen
    • Zobrazit profil
Buď žádná (to preferuji já, neboť mé kresby připomínají tvorbu malých, zneužívaných dětí  ;)), anebo střídmě grafiku dle bodu 2 či 3, vyhovuje mi frekvence a ztvárnění obrázků jako byla ve hrách fy Magnetic scrolls (http://en.wikipedia.org/wiki/Magnetic_Scrolls), např. Jinxter nebo Guild of thieves.

gaspoda

• Plný člen
    • Zobrazit profil
Jak říkal Sheldon, textovka je hra hraná na nejdokonalejším grafickém procesoru - vlastní představivosti. Podle mě ilustrace rozhodně nejsou nutné a pokud, tak mi přijde přeci jen poctivější černobílá kresba rukou než barevný renderovaný 3d obrázek s billboardy. Ale rozhodně by to měla být jen volitelná dekorace, hra by neměla v žádném případě záviset na informacích v obrázku obsažených.

Lisiak4

• Host
Lišáku věř mi že ASCII grafika pro mě není problém - viz. http://strajt9.sweb.cz/mam.html

Já ani na chvíli nezapochyboval o tom, že by byla pro Tebe ASCII grafika problém. Já jen, že je pro mě najzajímavější vidět textovku s ASCII - při mých hrátkách s programováním se zatím úspěšně vyhýbám GUI, vkládáním obrázků a jiných záležitostí :)

severak

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
    • Můj web

FLY

• Globální Moderátor
  • Mladší člen
    • Zobrazit profil