Diskuze o textových hrách

Zuby ve tme (Sam Coupe)

solaris104

• Plný člen
    • Zobrazit profil
Zahral jsem si tuto nadhernou hru od Michala Wolfa, podle me nejlepsi textovku pro 8-bitove pocitace. Jedna se o volne pokracovani her Silvestrovska pecka (ZX), Vesele Velikonoce (ZX), Happy Birthday (Sam Coupe), kde v hlavni roli vystupuje postava Pullitra Destilovice. Tato hra se hodne podoba zname hre Belegost, jen je daleko rozsahlejsi a pohadkovejsi. Pullitr se ma zenit, oholi si svuj plnovous a zjisti, ze je pokousany od Upira. Neni to ale obycejny upir, ale upir duch. Vyda se proto do stredoveku najit sveho prapredka, ktery se proslavil v boji proti duchum a jine haveti. Ve hre potkate vodnika, krale, princeznu, vlka, Jenicka s Marenkou a dalsi zname postavy z pohadek. Doporucuji vsem milovnikum textovych her.

Hra se ovlada pomoci kurzoru a par zakladnich tlacitek jako vezmi, poloz, pouzij, prozkoumej, jdi. Pro tuto hru budete potrebovat nejaky emulator nebo pocitac Sam Coupe. Ja jsem si stahl emulator SimCoupe pro Windows.

zxretrosoft

• Plný člen
    • Zobrazit profil
    • zxretrosoft
Teda, na co ten Solaris nepřijde!  :)

Ten emulátor Sam Coupe funguje opravdu výtěčně! Konečně vidím Sam Coupé v běhu což se mi nikdy nepodařilo... :-\

Chtěl jsem se jen zeptat, trošku z jiného soudku: Součástí emulátoru je pár her a taky nějaký Tetris. Hned v úvodu hraje super muzika, ta muzika je z jednoho dema na C64 (tuším, že od Poláků, něco jako Monster, Bestie či něco na ten způsob). Nevíte náhodou jak se tohle demo na C64 jmenovalo? Vzpomene si někdo na to demo?  ::) Díky!
Jedna stará textovka vydá za desítky dnešních nadutých her.

panprase

• Administrátor
  • Superčlen
    • Zobrazit profil
Mno mne by spis zajimalo jak se uklada stav pameti v SimCoupe, jaksi jsem na toto neprisel a podle vseho se to asi neda.

Cimz se Zuby ve Tme asi budou muset zahrat v jendom kuse, nebo aspon prijit na to, jak ulozit pozici...
První den přiletěli, druhý den uděřili, třetí den zvítězili

solaris104

• Plný člen
    • Zobrazit profil
No ja ukladal pozice v ramci hry :-). Taky nevim, jak ulozit stav emulatoru.

panprase

• Administrátor
  • Superčlen
    • Zobrazit profil
No jasne v ramci hry to neni problem, ale problem je, kdyz to vypnes, leda prijit na to jak tam dat disketu, tak aby se to na ni ulozilo.

KaiN

• Superčlen
    • Zobrazit profil
A neslo by pro ukladani stavu pouzit ten Explosion (funkce "mul"), o kterem se mluvi v teto diskusi: http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?f=39&t=42757?

panprase

• Administrátor
  • Superčlen
    • Zobrazit profil
Tak jsem zkousel ukladat pozice na disk, podle vseho se asi neco ulozi, nicmene pri pokusu o nacteni herni pozice nastane chyba.

Tak by mne zajimalo jestli nahodou vubec hra pujde dohrat, dohral ji nekdo?

solaris104

• Plný člen
    • Zobrazit profil

KaiN

• Superčlen
    • Zobrazit profil
A kde se to dá stáhnout? Na textovky.cz nic není, nebo jsem slepej, blbej.  :)

solaris104

• Plný člen
    • Zobrazit profil
Zaurguj u panprase, slibil, ze to tam vystavi.
Zatim muzete stahovat zde
http://velesoft.speccy.cz/

KaiN

• Superčlen
    • Zobrazit profil
Diky za odkaz!  :) Stazeno. Jsem na to dost zvedav. Urgovat u panprase je cinnost marna a nevdecna. :)

panprase

• Administrátor
  • Superčlen
    • Zobrazit profil
Eee Kaine! Hnusny zly osklivy Kaine!

Jaksi jsem na to pozapomel, no...

panprase

• Administrátor
  • Superčlen
    • Zobrazit profil
http://www.textovky.cz/seznam-textovek/sam/

Stačí? No a nesliboval tu někdo Happy Birthday?

KaiN

• Superčlen
    • Zobrazit profil
Taktika hnusneho zleho oskliveho KaiNa prinesla sve sladke ovoce. :)

KaiN

• Superčlen
    • Zobrazit profil
Divne. V »Happy Birthday« mi ukladani funguje pres to "Disc Drive" a nasledne ulozeni zmen na disk, ale u »Zuby ve tme« to nefacha. Ma nekdo podobnou zkusenost resp. nevi nekdo, co s tim?