Diskuze o textových hrách

Šílený Hugo

mop

• Plný člen
    • Zobrazit profil
V poslední době jsem objevil ještě další dvě textovky pro Sharp MZ-800, a sice hry Šílený Hugo a Karma. Obojí je zřejmě původní tvorba. U první jmenované jsem dokonce podle popisu jedné místnosti poznal, že jsem to hrál už tehdy, před nějakými 22 lety. :) Oba kousky jsem poslal na textovky.cz, takže by se měly objevit při nejbližší příležitosti.

KaiN

• Starší člen
    • Zobrazit profil
A co z těch textovek pro Sharp stojí za to hrát (a prát se s emulátorem)?

mop

• Plný člen
    • Zobrazit profil
Já mám rád Draculu a Operaci Blesk, z těch nově objevených Titanic II a Shatterhanda jedničku. Shatterhand dvojka obnáší hlavně bloudění v labyrintu, zbytek hry je vlastně kraťoučký.

Taky ujdou hry James Bond, Madhouse a Šílený Hugo, ale jsou dost krátké a dají se dohrát na pár pokusů.

Nebo zkus Karmu, tam jsem momentálně ve stádiu zákysu. :)

KaiN

• Starší člen
    • Zobrazit profil
OK. Dík. Zkusím ty první jmenované. Tu Operaci jsem už zkoušel, ale to je de facto gamebook, to mě moc nebaví.

Briard

• Host
V poslední době jsem objevil ještě další dvě textovky pro Sharp MZ-800, a sice hry Šílený Hugo a Karma. Obojí je zřejmě původní tvorba. U první jmenované jsem dokonce podle popisu jedné místnosti poznal, že jsem to hrál už tehdy, před nějakými 22 lety. :) Oba kousky jsem poslal na textovky.cz, takže by se měly objevit při nejbližší příležitosti.

Jasně, že je to původní tvorba. Narazil jsem náhodou na tyhle stránky a docela mne potěšilo, že ty naše blbosti po 22 letech ještě někdo hraje  :) Myslel jsem, že to upadlo v zapomnění stejně jako Sharp...

mop

• Plný člen
    • Zobrazit profil
Výborně, zpráva přímo od autora. :) Napsali jste ještě něco kromě Huga, Karmy a Damiena?

Briard

• Host
co se týká textovek, tak je to všechno. První byl přepsaný damien, pak karma a nakonec hugo (myslím, že to pořadí je vidět i na těch hrách). Pamatuju si, že když jsme dopsali karmu, jak mi máti koukla přes ramena, z repráků zněla internacionála a ona se rozklepala, aby jsme se nedostali do průšvihu...  :)

mop

• Plný člen
    • Zobrazit profil
Pamatuju si, že když jsme dopsali karmu, jak mi máti koukla přes ramena, z repráků zněla internacionála a ona se rozklepala, aby jsme se nedostali do průšvihu...  :)

Z téhle vzpomínky je krásně vidět, z jak vzdáleného pravěku pocházejí hry, které tady dodnes hrajeme. To ovšem nic nemění na tom, že Karmu jsem pořád ještě nedokázal vyřešit. Nedaří se mi přijít na heslo ani k podzemnímu trezoru, ani ke slušovickému počítači, který zabezpečuje dveře do výpočetního centra.

mop

• Plný člen
    • Zobrazit profil
Po delší době jsem se vrátil k textovce Karma a konečně ji poctivě dohrál. Správné řešení je poměrně krátké, ale hráč je často odváděn na falešnou stopu - prostředí obsahuje různé indicie a předměty, které se tváří, že se s nimi má něco udělat, ale není tomu tak.