Diskuze o textových hrách

(Budoucí) nová textovka pro Sharp MZ-800

mop · 16 · 24145

mop

• Plný člen
    • Zobrazit profil
Na světě je první "hratelná" demoverze budoucí textovky, kterou jsem avizoval v sekci Programování. V tuto chvíli umožňuje chodit mezi místnostmi (možné směry pohybu se ukazují vlevo nahoře) a prohlížet viděné předměty.

Dobrá zpráva je, že běží nejen v emulátoru Zdeňka Adlera, ale i v bezplatném emulátoru Michaela Franzena. Ten sice nezobrazuje border a špatně emuluje zvuky, ale to v tomhle případě až tak nevadí.

panprase

• Administrátor
  • Superčlen
    • Zobrazit profil
Luxusni, kdy bude hotovo?
První den přiletěli, druhý den uděřili, třetí den zvítězili

mop

• Plný člen
    • Zobrazit profil
Díky :) K finální verzi ještě cesta dlouhá, zatím přikládám aktualizované demo. Přibyly příkazy Inventář, Opakuj, VEzmi (ty už fungují), POužij a OTevři (ty zatím nic nedělají).

panprase

• Administrátor
  • Superčlen
    • Zobrazit profil
Jak dlouhá, do začátku školního roku to bude hotovo :)

zxretrosoft

• Plný člen
    • Zobrazit profil
    • zxretrosoft
No teda to je paráda, to se rýsuje krásná textovka  ::) Vypadá to opravdu skvěle!

Bude tam standartně něco jako SIT (situace) či R (rozhlédni se), zatím to nefungovalo.
Jedna stará textovka vydá za desítky dnešních nadutých her.

panprase

• Administrátor
  • Superčlen
    • Zobrazit profil
Není nahodou situace / rozhlédni se příkaz zastoupen slovem opakuj? Se mi tak jevil.

mop

• Plný člen
    • Zobrazit profil
Je to tak, příkaz Opakuj vypíše popis místnosti a viděné předměty (pokud jsou). Ale můžu ho změnit na Rozhlédni, aspoň by se uvolnila jednopísmenná zkratka pro Otevři.

zxretrosoft

• Plný člen
    • Zobrazit profil
    • zxretrosoft
Ano, asi bych byl pro standartní "Rozhlédni" nebo i "Situace". Opakuj by mě hned nenapadlo  ???
Jedna stará textovka vydá za desítky dnešních nadutých her.

solaris104

• Plný člen
    • Zobrazit profil

mop

• Plný člen
    • Zobrazit profil
Párkrát jsem se k tomu vrátil, takže menší pokroky po obsahové stránce se občas dějou. Až budu mít "scénář" vymyšlený, začnu teprve s implementací, takže žádné dílčí verze už se tu asi neobjeví. K dispozici bude až (snad odladěný) výsledek a bude to na 99% hotové letos :).

mop

• Plný člen
    • Zobrazit profil
Nějak se mi u toho mého fontu nedaří vyrobit U s kroužkem, se kterým bych byl úplně spokojený. Která verze vypadá podle vás nejlíp?

gaspoda

• Plný člen
    • Zobrazit profil
První, to zbylé jsou spíše jen puntíky a ne kroužky. A už jsem to i takto jako "kosočtverec" viděl, je to lepší, než dělat čtvereček.

KaiN

• Superčlen
    • Zobrazit profil
Souhlas, to první řešení vypadá rozhodně nejlíp; prostřední naopak nejhůř.

tekket

• Mladší člen
  • **
    • Zobrazit profil
První. Kdyby sis udělal v grafickém editoru kruh o velikosti 3x3 bez vyhlazování, tak bys měl teoreticky dostat přesně takový tvar.

vaclavpe

• Host
Párkrát jsem se k tomu vrátil, takže menší pokroky po obsahové stránce se občas dějou. Až budu mít "scénář" vymyšlený, začnu teprve s implementací, takže žádné dílčí verze už se tu asi neobjeví. K dispozici bude až (snad odladěný) výsledek a bude to na 99% hotové letos :).

Ahoj mope, tak jak to s tou textovkou vypadá ? Font pěkný, klapání taky fajn, jen hra ničemu zatím nerozumí...