Diskuze o textových hrách

Kroužící orel

Kroužící orel

• Plný člen
    • Zobrazit profil
    • Šťastný statek
No tak paráda, jsem moc rád, že texty jaksepatří sedí. S koblihou jsem si tedy sakra vyhrál, tohle už nebude tak jednoduché jako v jedničce. Hodím do oblak zbytek textu a už se moc těším nejen na hru, ale hlavně na ten engine.

Zranit se v tuhle dobu je sakra hnus, venku je nádherně a konečně mi jeden nadšenec vyrobil pravý indošský luk, neumím si představit, že bych se ho a hlavně řechtáků musel zrovna teď vzdát. Takže se koukej rychle uzdravit, engine rád počká...

Kroužící orel

• Plný člen
    • Zobrazit profil
    • Šťastný statek
Je to neuvěřitelné, ale scénář k druhému dílu jsem dokončil až dnes. Celý text dost drsně nabobtnal a nyní čítá cca 100 stran. Vzal jsem si k srdci rady všech diskutujících, hra je mnohem interaktivnější a s každou postavou lze konzervovat, je zde spousta potřebných i nepotřebných předmětů. Tradičně lze hru dohrát dvěma způsoby, buď sám nebo se sličnou indiánkou, pro pana Kaina zde mám ještě jednu neméně pěknou...

První díl nebyl těžký, i tak mi přišlo pár dotazů od hráčů, kteří si jí stáhli z mých stránek nebo z herních webů. Jsem rád, že i dnes hrají textovky lidi také mimo toto fórum, i kdyby potěšila jen jediného z nich, naše práce stála za to.

Do druhého dílu jsem zakomponoval mnoho z původně plánovaného třetího, takže Kroužící orel bude nakonec trilogie. Scénář budu postupně připravovat, ale asi až po táborech, které mě za necelý měsíc čekají. Po indiánské akci už mám připraven scénář s ruské občanské války a pak možná taky ze španělské, to ještě uvidíme.

Budu se snažit co nejlépe otestovat všechny alfaverze, už se nemohu dočkat, až vydáme tu plnou.

Kroužící orel

pedromagician

• Globální Moderátor
  • Starší člen
    • Zobrazit profil
    • Pedro - blog
Zacal som to pomalicky buchat a pisem poznamky tak ako minule do cloudu.
Chyba nam mapa ;)
pedro.pohroma.de
txt.pohroma.de

Kroužící orel

• Plný člen
    • Zobrazit profil
    • Šťastný statek
A sakra, to jsem opravdu zapomněl. Ale nevadí, mapu jsem doplnil včetně světových stran přímo do textu, takže teď už by mělo být vše komplet. Dvojka dala strašně zabrat, takže se klepu jak osika...

pedromagician

• Globální Moderátor
  • Starší člen
    • Zobrazit profil
    • Pedro - blog

Kroužící orel

• Plný člen
    • Zobrazit profil
    • Šťastný statek
Paráda, moc díky za aktuální engine, jsem moc rád, že se stále vyvíjí. A ještě více mě potěšil Tvůj web, kde jej testuješ na Linuxu pod WINE a ReactOS. Všechny Tvé hry na linuxu parádně frčí, jen se někdy stane, že po minimalizaci okna se toto tak zmenší, že není nic vidět a aplikaci je nutno ukončit, třeba pomůže třetí verze, která tady bude co nevidět.

Já jsem se vrhnul na velezajímavý TADS a díky neustálé podpoře Gaspody už s ním alespoň trochu umím pracovat plus začínám chápat objektový model, který použiji při svém dalším studiu linuxu pomocí C++, Pythonu a nezapomenu ani na klasické Cčko.

Díval jsem se i na zdrojáky Syrečků, zatím jen uloženo a prozkoumám výhledově, teď se zase vrhnu na TADS a dokončení Exotera. Poté přijde už mnohem rozsáhlejší středověká hra malinko inspirovaná Bad Nightem a nakonec se vrhnu i na Kroužícího Orla včetně jeho druhého dílu, tak se konečně snad naučím doopravdy programovat a třeba časem zmáknu i Tvůj engine postavený na SDL2.

pedromagician

• Globální Moderátor
  • Starší člen
    • Zobrazit profil
    • Pedro - blog
Ano o tomto probléme viem, na ReactOS som to fixol znovu nastavením pozície a veľkosti okna. Žiaľ pod wine to nestačí, skúsil som všetko. Mne sa nestrácalo úplne ale ostalo také malé cca 10x10px a keď som zúrivo klikal tak sa občas zväčšilo.
V novej verzii bude fungovať kláves F10 na znovu vytvorenie okna. Takže keď aplikácia získa focus tak to pôjde riešiť.

Odoslané pomocou Tapatalku
pedro.pohroma.de
txt.pohroma.de

Kroužící orel

• Plný člen
    • Zobrazit profil
    • Šťastný statek
Přesně ten samý problém jsem měl ve WINE a vypadá to, že ani třetí verze na tom nebude lépe. Je super, že na tom pracuješ, až bude nová verze, sem s ní a moc rád vyzkouším pod aktuálním Debianem a Archem.