Diskuze o textových hrách

Jak ovládat textovku?

Anketa

Otázka je jednoduchá: Jakému ovládání dáváte přednost?

Psaní příkazů na klávesnici (=čistá textovka)
1 (50%)
Výběr možných akcí z menu (=spíš adventura)
0 (0%)
Je mi to jedno, jde mi hlavně o příběh
1 (50%)

Celkem hlasů: 2

adent

• Nováček
  • *
  • Obskurnější tvůrce her pro ZX Spectrum
    • Zobrazit profil
    • Retročip
Přemýšlím, jakému ovládání dát přednost. Menu je podstatně jednodušší na vytvoření a umožňuje líp držet příběh, ale není to "čistá textovka". Vstup pomocí slov je správně puristický, ale jeho správné naprogramování není legrace (jako ZVE SRO a PRO STU zvládne kdekdo, ale správně naimplementovat SEBER NUZ A KLESTE nebo DEJ NUZ KARLOVI A JDI DO POKOJE, to je docela maso). Tak než se do toho pustím, tak bych rád znal názor milovníků textovek.

panprase

• Administrátor
  • Superčlen
    • Zobrazit profil
No to máš těžký, jako osobně mám rád klasiku - to je zadávání skrzeva klávesnici a sypat jednotlivé příkazy. Je pravda, že napsat parser, který bude reagovat ve smyslu, seber podběrák a ulov s ním krokodýla z akvária je vražedný.

Menu je jednoduché a dá se s ním hezky pracovat, otázkou je, jak to menu bude vypadat, rozhodně to musí být jednoznačně intuitivní a jednoduché.

Loni jsem zkoušel na prosbu jistého člověka napsat ovládání skrze menu - mělo se jedna o hru pro nevidomé, tak, že by jakože mluvila - ovládala by se kurzorovými klávesami a třeba mezerníkem, ale to ovládání bylo prostě vražedné, klik - najet na položku, klik a nebo doprava, seznam objektů k interakci a klik.

Třeba chození v jednotlivých lokacích bylo děsně zdlouhavé, tak jsem to pořešil skrze klávesy aswd :)

No nakonec z tohohle projektu tak nějak sešlo - objednavatel si založil se scénáristou vydavatelství audioknih.

Ten scénář, nebo to co jsem z něj četl ovšem vypadal zajímavě.

Mimochodem teď jsem dohrál beta test Krále Jister, vypadá to docela schopně - dá se to ovládat klasicky myškou a klikáním a nebo psát jednotlivé příkazy.

No takže jsem ti asi moc neporadil, viď?
První den přiletěli, druhý den uděřili, třetí den zvítězili

pedromagician

• Globální Moderátor
  • Starší člen
    • Zobrazit profil
    • Pedro - blog
Ked menu tak nieco ako ma Kain http://petr.kain.sweb.cz/

Ked parser tak sa mi zda zbytocne to komplikovat. Zober srobovak kladivo .... (zob sro klad ...) kludne, spojky mozu aj nemusia byt.

"DEJ NUZ KARLOVI A JDI DO POKOJE" myslim ze by nikto nepouzival pri prvom hrani. Skor by napisal "DEJ NUZ KARLOVI" a "JDI DO POKOJE".

Pre pohyb som ale jednoznacne za S,V,J,Z,.. :)
pedro.pohroma.de
txt.pohroma.de