No to máš těžký, jako osobně mám rád klasiku - to je zadávání skrzeva klávesnici a sypat jednotlivé příkazy. Je pravda, že napsat parser, který bude reagovat ve smyslu, seber podběrák a ulov s ním krokodýla z akvária je vražedný.
Menu je jednoduché a dá se s ním hezky pracovat, otázkou je, jak to menu bude vypadat, rozhodně to musí být jednoznačně intuitivní a jednoduché.
Loni jsem zkoušel na prosbu jistého člověka napsat ovládání skrze menu - mělo se jedna o hru pro nevidomé, tak, že by jakože mluvila - ovládala by se kurzorovými klávesami a třeba mezerníkem, ale to ovládání bylo prostě vražedné, klik - najet na položku, klik a nebo doprava, seznam objektů k interakci a klik.
Třeba chození v jednotlivých lokacích bylo děsně zdlouhavé, tak jsem to pořešil skrze klávesy aswd

No nakonec z tohohle projektu tak nějak sešlo - objednavatel si založil se scénáristou vydavatelství audioknih.
Ten scénář, nebo to co jsem z něj četl ovšem vypadal zajímavě.
Mimochodem teď jsem dohrál beta test Krále Jister, vypadá to docela schopně - dá se to ovládat klasicky myškou a klikáním a nebo psát jednotlivé příkazy.
No takže jsem ti asi moc neporadil, viď?