Moc děkuji za srovnání Inform a TADS, já jsem v TADS zkoušel koncem roku 2012 vytvořit přesnou kopii
spektrácké textovky Exoter, abych se mohl pustit do něčeho složitějšího. Prozkoumal jsem syntaxi, docela
jsem se zasekl u boje se strážcem, který stojí u východu z vězení, nakonec jsem v diskuzních fórech
nalezl jen jediné řešení, které popisovalo boj se zombiemi a ani tak jsem jej následně nebyl schopen
prozkoumat, v příloze zasílám svůj počin, pokud nebude problém s jeho přiložením.
Prozkoumaj jsem detailní srovnání těchto dvou systémů od Erika, na první pohled mi syntaxe Informu
přijde jednodušší, to ale zjistím, až vše vyzkouším. Pro Tads jsem nalezl český web:
http://tads.cz/cs/novinkykde jsem se učil na demonstrační textovce Heidi, možnosti systému a hlavně konverzace mi přijdou na dost
vysoké úrovni. TADS se ale nyní už nějakou dobu nevyvíjí, poslední verze je z roku 2013, v tomhle má
podle mě Inform trochu náskok. Mimochodem, to fórum Informu je teda macek a přispívá se vesele dál,
škoda, že u nás o něm skoro nikdo nepíše.
Naprosto souhlasím, že bez znalosti programování se neobjedu, mě se moc líbí Python, původně jsem ale
pracoval jako systémák Win/Lin/ERP a tento jazyk by se mi moc hodil, hlavně proto, že dnes se již téměř
výlučně zabývám linuxem. Jen mám dost aktivit okolo koní, indiánů a lukostřelby, takže by trvalo dost
dlouho, než bych mohl sám něco tvořit, tím spíše mi je sympatičtější nějaký ten engine. Na Inform se ale
určitě zblízka podívám, vypadá dobře, taky se moc těším na Pedrův engine, tam je bezvadná práce s ASCII
znaky a linuxový terminál v On the Boat mě dostal.
Myslím si ale taky to, že jeden člověk by se neměl snažit umět a dělat vše, mnohem více mě baví psaní
příběhů pro textovky, teď mám rozpracovaný druhý díl Orla a nové nápady stále přicházejí + po něm plánuji textovku z
Ruské občanské války, je toho dost.