Pro PP - tak Naganty a vlčí máky neznám, juknul jsem se na vydavatelství a vypadá to drsně, jen ten X-Hawk v kombinaci s baronem Šternbergem mi holt nějak nesedí

, jinak trefné. Ale postupně, nejprve indiány a pak mongoly. Ta šamanka - komsomolka mě rozesmála, něco podobného mám také v plánu, nechte se překvapit.
Pro pana Gaspodu - chápu, že současné verze těchto enginů už asi umí vše podstatné a budou se jen udržovat. Vystihl jsi to naprosto přesně, snažil jsem se běhat moc brzy, chybí mi ovšem ty správné programátorské návyky, které bych musel získat. Jsem ale rád za tu českou stránku pro TADS, kde autor přeložil Heidi, možnosti jsou tam více, než zajímavé. Python je pro mě ideální, skripty v něm běžně používám v Linuxu a nevypadá, že by jen tak zmizel ze světa, takže pro mé potřeby přijde jako ideální. Simple python Engine je na sourceforge už nějaký pátek:
http://sourceforge.net/projects/textovka/a před nějakým časem jsem se na něj díval. Moc se mi líbí vytvořené textovky, zkoušel jsem ty předělávky, které jsou zabaleny do windows archivu a přesně tak si textovku představuju já. Engine se sice nevyvíjí a je v Python verze 2, ta se ale stále běžně používá, takže problém nevidím.
V nejbližší době si chci pořídit Raspberry PI s malým displejem, který si mohu vzít do týpka a za dlouhých zimních večerů tvořit, tahle hračka je na Python jako dělaná a její spotřeba se mi moc a moc zamlouvá. A až se mi podaří napájet to nějakou tou věcičkou, která umí vyrábět elektřinu z ohně, budu nadšen.
Jinak gratuluji k nové textové hře, jak budu mít chvilku, hrozně rád se do ní pustím. Je paráda, že jsi jí vložil do celé té šifrovací hry, juknu se i na vše ostatní, sám pořádám dětské tábory a třeba se mi pár střípků podaří zakomponovat do programu. Šifrovky děláme taky, děti mají za úkol dojet na koni ke stromům a nalézt ukryté zprávy (a nesmějí při tom sesednout

), druhá skupina je hledá v našich temných lesích a pak to dávají dohromady, aby na noční bojovce našli další indicii, tohle se mi líbí a zopakujeme i letos, celkový program už mám hotový, takže teď se vrhnu jen na nové hry.