Zdravím Pedra,
ano, VSCode používám stále častěji a opravdu se mi líbí. Když pominu tzv. OSS Verzi, která se v poslední době neuměla připojit do správce rozšíření a jsem tedy nucen používat tu oficiální, jedná se o velmi podařený editor a částečně IDE. Je to vykoupeno větší náročností na paměť, ale ruku na srdce, když si pustím nějaké IDE od JetBrains, VSCode je zatím vždy mnohem svižnější a např. Emacs s rozšířeními, které z něj udělají alespoň částečné IDE, se dostává téměř na úroveň VSCode. Na inetu jsou různé diskuze, někdo píše to, co já, jiný opak, ideální je vše vyzkoušet.
Zvykl jsem si na kombinaci VSCode (TADS3. Python a C++) a QTCreatoru (C++ a Python s QT), práce s oběma je rychlá a nabízejí vše, co potřebuji. Za každým je veliká firma, obrovská komunita, vynikající dokumentace a rychlý vývoj plus vše zdarma, co více si přát.
Když k tomu přidám, že oba mohu používat na Win/Lin/Mac/RPi4, nemám a výhledově ani nebudu mít důvod je měnit.
VSCode určitě doporučuji nějaký ten pátek opravdu vyzkoušet, věřím, že by rozšíření pro TXT mělo své příznivce. Já jsem nadšen právě z toho TADSu, pomalu se zase vrhám na tvorbu tentokrát s obrovskými manuály vždy po ruce (aktuálně např. pečlivě zkoumám TADS3 Tour Guide, sekci 19 - Actors & NPCs, abych opravdu pochopil ty náročné, ale docela realisticky zpracované rozhovory) a jak vidno, našeptávač mi krásně poradí, co jsem při študiu manuálu už zapomněl.