Hey wassup. Chystam ze vypustim na svet novu verziu enginu+editora TextGame2. Ubehlo hodne vela dni od poslednej verzie a ja som uz nevedel ci v tom niekto vobec nieco vytvori a ci ma zmysel to este rozsirovat. Ale co uz, mna bavi programovanie uz asi viac nez tvorba samotnych hier

. Tak som sa par dni nudil popri testovani Tads a rozhodol sa ze este par uprav tam predsa len pre pokoj svojej duse pridam.
Tak co hlavne noveho prinesie novsia verzia :- konecne funkcnu automapu ktora ukazuje objavene miestnosti!
- editor mapy taky ze tvorca hry moze doplnovat jednoducho nove miestnosti a prepajat ich medzi sebou vizualne. to znamena ze vidite proste komplet cele mapy tak ako by ste si ich kreslili na stvorcekovany papier aj s prechodmi medzi miestnostami.
- vytvorenie noveho modulu uz aj s preddefinovanym scriptami a celym zaciatkom. proste aby zakazdym nebolo nutne naklikavat prve miestnosti, prve skripty, prveho hraca. novy projekt jednym klikom existuje a da sa hned pozriet v hre. potom uz postaci len doupravit text pre intro atd a zvysok si uz tvorca doplni sam.
- prepracoval som umiestnenie projektov v data adresari koli lepsej prehladnosti
- podpora pre prehravanie muziky a zvukov (bohuzial zatial len ogg format)
- zobrazovanie obrazkov v hre (png, jpg) nech mozu byt hry o cosi zivsie
- ikony som premiestnil rovno do jar nech nevznika zbytocny bordel na disku
- manual rozmyslam ze urobim stylom hry. tam by som chcel vysvetlit aspon zaklady. a ak by bol zaujem tak zlozitejsie veci okolo scriptov uz by sa riesili trebars tu na forume. v podstate platia udaje zo stareho manualu.
Pre tych co nevedia o com tocim tak v skratke : Ide o plne funkcny editor textovych hier ktore nemusite uz kompilovat. Vsetky akcie su skriptovatelne a samotne scripty su velmi jednoduche takze aj ne-programator snad pochopi co ma naklikat. Netreba k tomu uz dalsie programy ani nic neinstalujete. Vsetko to bezi v jednom jar subore (bohuzial vela ludi javu neznasa ale snad by to slo skompilovat do exe?).
Tento program sa snazi ulahcit tvorenie hier. O to hlavne ide. Vsetko co tvorca prida v editore je okamzite pouzitelne aj v rozohranej hre. Na obrazku je screen z rozpracovanej testovacej hry pre predstavu.