Pro všechny příznivce jazyka TADS3 mám skvělou zprávu, kterou jsem nakousnul již u svého posledního příspěvku u Orla dvojky, Tomas Öberg vytvořil rozšíření, které nám linuxákům konečně pomůže zcela se zbavit starého Workbenche, kterého musíme spouštět ve Wine:
https://intfiction.org/t/vscode-tads3tools-extension-alpha-release-0-1-0/52188Rozšíření pro VSCode je určitě krok správným směrem, je parádní, že se nyní cítím jako v Javě nebo v Pythonu, skutečně použitelná autokompletace a provázání s nápovědou nemá chybu. S testováním rozšíření aktivně pomáhám a reportuji chyby, přesně tohle je další důvod, proč TADS stále využívat.
Tomáši, budeš-li mít čas, prosím o aktualizaci webu tads.cz, přidal bych tam odkaz na Language Server a krátký popis tohoto rozšíření (rád pomohu). Aktualizoval bych i sekci Interpretry, např. Gargoyle už umí s TADSem přímo pracovat nebo QTADS má třetí verzi, ať je vidět, že i u nás TADS stále žije. Já už zase budu mít čas na tvorbu a s novými zkušenostmi (které opravdu sbírám roky, programátorské začátky jsou holt krušné stejně jako ty koňské) se budu moci hnout dále.