Diskuze o textových hrách

3 parky

Sylfir

• Mladší člen
  • **
    • Zobrazit profil
Pripravujem textovku pod nazvom "3 parky". Ide o nezvykle a podivne rozpravany pribeh ktoreho dej sa rozvija rovnako sialene. Malo byt hotove na 1.aprila.. ale neuspesne. Tak snad cez vikend to odladim.
« Poslední změna: 8. Duben 2022 - 20:13 od SoulSoft »
-::<< Programator TextGame2 enginu v jave (R.I.P.). >>::-
a StoryPlayeru v lua/love2D
a najnovsi je ABEL engine v lua/love2D

Sylfir

• Mladší člen
  • **
    • Zobrazit profil
Zdar, posielam novu textovku na dokorenenie. Ako obvykle existuje jeden skutocny koniec hry, na mape znazorneny svetlo fialovou. A potom par "sedych" miest kde hra skonci v slepej ulicke. Da sa to vidiet tak ze sa klikne pocas hrania ikonka vpravo dole a zobrazi sa odhalena cast mapy.

web: https://sylfir.itch.io/3-parky
heslo je: hotdog

KaiN

• Starší člen
    • Zobrazit profil
Jo, podivné a šílené, to tak nějak bude.  :) Zkusil jsem to třikrát a třikrát nic.  :) Není tam chyba s tím sakem? Píše to, že jsem si ho vzal, ale pořád je ve výpisu lokace a ve výčtu věcí u sebe se neobjeví...

Sylfir

• Mladší člen
  • **
    • Zobrazit profil
Aha, mas pravdu. Je tam chyba ktoru som sposobil asi tym ze som pracoval na 2 masinach a nesyncol dobre. Opravene to mam len sa vas opytam. Co by bolo lepsie vidiet lebo su moznosti.

1) exe
- vyhody : mam to pokope, netreba nic instalovat dodatocne
- nevyhody : kopa rovnakych suborov v kazdej jedne zlozky s hrou ktoru prezentujem (vacsinou sdl)
- problem : nejde save/load koli chybicke v love API ked je to exe

2) love
- je potrebne nainstalovat 1x love API zo stranky https://love2d.org (verziu x64 alebo x86 pre stare windows)
- pre mobil je potrebne stiahnut a nainstalovat "LOVE for Android" cez google play store
- staci mi jeden adresar a tam budu uz len love subory ktore sa spustia dvojklikom a vyberies LOVE z ponuky a hrajes
- co subor to hra
- funguje aj na mobile!
- zvycajna velkost suboru ak do neho nedavam obrazky je cca ~300 KB
« Poslední změna: 1. Květen 2022 - 11:51 od SoulSoft »

pedromagician

• Globální Moderátor
  • Starší člen
    • Zobrazit profil
    • Pedro - blog
Najradsej mam keď netreba nič ďalšie inštalovať, kľudne akceptujem opakujúce sa súbory. Takže voľba 1.

Čo keď sa zmení framework? Keď sa hra odvoláva na globálny v systéme tak môže nastať problém pri novej verzii frameworku. Niečo zmenia a starší kód aplikácie nemusí fungovať s novými knižnicami.

Odoslané pomocou Tapatalku

pedro.pohroma.de
txt.pohroma.de

Sylfir

• Mladší člen
  • **
    • Zobrazit profil
Zmena frameworku nieje podstatna pri oboch moznostiach. To API je len o tom ze sa fixne bug, tam uz nemam pocit ze by sa pridavalo nieco co zmeni sposob kreslenia grafiky/textu.

Obe sposoby obsahuju vsetko uz v sebe. V 1) je problem len v tom ze exe ti pojde iba na windowse a 2) spustis na win aj na mobile. Teda ak si chces hrat trebars pocas jazdy vlakom tak 2) je lepsia.

Sylfir

• Mladší člen
  • **
    • Zobrazit profil
Uprava saka pridana, prejdene az do konca vsetkymi smermi. A podarilo sa poriesit konecne aj preco to neuklada spravne z exe poziciu rozohranej hry.

Stiahnite upravy tu:
web: https://sylfir.itch.io/3-parky
heslo je: hotdog

KaiN

• Starší člen
    • Zobrazit profil
Nestahnul jsem ani svlikaci parek. Je to tam opravdu ke stazeni? Pokud ano, tak je to se mnou mnohem horsi, nez mi mi me okoli tvrdi. 🙂

Sylfir

• Mladší člen
  • **
    • Zobrazit profil
Sorry, opravil som to.