Diskuze o textových hrách

Modrák&Friends 50 podkást, tentokrát o textovkách

panprase

• Administrátor
  • Superčlen
    • Zobrazit profil
Honza Modrák valí celkem zajímavý podkást o hrách a tak, celkem s železnou pravidelností se tam objevuje František Fuka a mnozí další, tentokrát do 50. dílu si pozval "největšího znalce textových her v této zemi" - takže si to koukejte pustit https://modrak.podbean.com/e/50-textovky/
První den přiletěli, druhý den uděřili, třetí den zvítězili

pedromagician

• Globální Moderátor
  • Starší člen
    • Zobrazit profil
    • Pedro - blog
Dobré to bolo len krátke :)

Odoslané pomocou Tapatalku
pedro.pohroma.de
txt.pohroma.de

Kroužící orel

• Plný člen
    • Zobrazit profil
    • Šťastný statek
Výborně, jen tak dál. Poslouchal jsem jedním dechem stejně jako vždy jedním dechem přečtu obě staré Fukovy knížky o hrách na ZX Spektrum. Mimochodem, staré inzeráty jsou stále k mání např. na oldgames.sk, oskenované časopisy byl bezva nápad.

Moc se těším na novou textovku ze skautského prostředí, znám jen jedinou hru na tohle téma s názvem Tajemství žlutých skal (vyšla pokud dobře vím jen pro Atari, takže bez emulátoru bych byl ztracen). Bezva příběh v bezva prostředí s nádechem hledání pokladů z druhé velké války, jen škoda, že byla tak krátká. I tak stála za to a doporučuji všem.

KaiN

• Superčlen
    • Zobrazit profil
Tajemstvi zlutych skal a Klub lisek, nebo jak se to jmenovalo, jsem cetl jako maly ve zdedenych Junacich ze 40. let a tenkrat se mi to libilo, i kdyz teda americky Roy a jeho bobri, ktery byl alespon v pripade TZS zrejmou inspiraci, byl prece jen o chlup lepsi. Zkusim tu hru. Kdyztak ji nejak rozsirim a predelam do txt, kdyz uz jsem si v txt postupne vyhotovil pomoci presetu a funkci s predavanymi parametry jakousi nadstavbu pro usnadneni dalsi tvorby.

panprase

• Administrátor
  • Superčlen
    • Zobrazit profil
Tajemstvi zlutych skal a Klub lisek, nebo jak se to jmenovalo, jsem cetl jako maly ve zdedenych Junacich ze 40. let a tenkrat se mi to libilo, i kdyz teda americky Roy a jeho bobri, ktery byl alespon v pripade TZS zrejmou inspiraci, byl prece jen o chlup lepsi. Zkusim tu hru. Kdyztak ji nejak rozsirim a predelam do txt, kdyz uz jsem si v txt postupne vyhotovil pomoci presetu a funkci s predavanymi parametry jakousi nadstavbu pro usnadneni dalsi tvorby.

A že by ses pochlubil s nějakejma hintama na TXT?
První den přiletěli, druhý den uděřili, třetí den zvítězili

KaiN

• Superčlen
    • Zobrazit profil
A to bych se i mohl pochlubit. Az teda budu moci na net bezne i jinak, nez skrzeva mobil.

Kroužící orel

• Plný člen
    • Zobrazit profil
    • Šťastný statek
Bezva, bude-li něco podobného Tajemství v TXT, beru všema deseti. Tenhle příběh si rozhodně zaslouží pořádně rozšířit a věřím, že bude stát za to i bez Mirka Dušína nebo Voldy Šetrhenda. Rád pomohu s testováním hry, myslím si, že pořádné skautské téma tady chybí.