Diskuze o textových hrách

ako prejst vlastnu hru?

lady Angelia

• Nováček
  • *
  • Pouzivam Narato na textovky.
    • Zobrazit profil
Len tak som si uvedomila, ako prejst vlastnu hru bez toho aby som vedela ako som ju vytvorila. Teda ak poznam navod na svoju hru a tesim sa ze ju niekto hraje a sem tam sa aj zasekne na par hodin ci dni. Bolo by zaujimave poznat svoju vlastnu hru z pohladu ze som ju nasla a vidim po prvy krat. Bez drog samozrejme. Drogam nefandim. Ako zena z vychodu Slovenska co sa stara o svoju domacnost a deti by som chcela takuto moznost skusit. Moje deti sa raduju ked im mamka nieco take da a aj si sami skusaju tvorit lenze im nejde este robit pribehy. Fantaziu maju skvelu ako deti sa aj hraju a to vidim. Lenze, na mamku zatial nemaju huncuti :D.

Pametate si este na svoje velmi stare textovky? A zabudli ste na navod? Paci sa vam potom taka hra ktoru ste tvorili z radosti ci inej pohnutky?

Diskusia tu na fore otvorena. Rada si precitam iny nazor. Tak sa nebojte. :)
Never regret your own decissions.
Moja tvorba : Towdik 1,2, 3.

panprase

• Administrátor
  • Superčlen
    • Zobrazit profil
U mně je to docela jednoduchý, za půl roku nevím, že jsem to hrál, kolikrát si ani nepamatuju, že jsem to vůbec kdy hrál.

U svých věcí - je to jiný to si jakože pamatuju, ne že ne. Nicméně, někdy mám sám se sebou děsnej zákys, někdy se směju svejm vlastním vtipům, tak to si v říkám, že je to dost dobrá hra, která mě dokáže pobavit - sebe sama.
První den přiletěli, druhý den uděřili, třetí den zvítězili

lady Angelia

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
Ja si bohuzial este spomeniem na navod. Iba obcas sa nieco potrati kamsi inam a potom hadam ze kde to bolo. A to ma pravdu co sa vtipov tyka. Najlepsie sa smejeme na svojich. A mna este tesi ze ked citam rozpravku v podobe textovky na mobile ako pribehovky tak zaspia ihned. Dufam ze nie od nudy :D:D:D.

pedromagician

• Globální Moderátor
  • Starší člen
    • Zobrazit profil
    • Pedro - blog
Ja si skoro vsetko pamatam :( Ciastocne je to sposobene ale testovanim novych verzii enginu, kedze testujem aj na starsich hrach.
pedro.pohroma.de
txt.pohroma.de

KaiN

• Superčlen
    • Zobrazit profil
Já své hry po vydání finální verze nehraji a hrát nehodlám (s výjimkou Masakru, který jsem předělával pro TXT a rozšiřoval o další herní situace). Mám obecnou zkušenost, že k čemukoliv svému se s odstupem času vracím, tak to vyvolává frustraci z nedostatků, tj. že se něco dalo udělat lépe, napsat lépe apod. A tak se tomu vyhýbám, pokud to jde. :-)

panprase

• Administrátor
  • Superčlen
    • Zobrazit profil
Já své hry po vydání finální verze nehraji a hrát nehodlám (s výjimkou Masakru, který jsem předělával pro TXT a rozšiřoval o další herní situace). Mám obecnou zkušenost, že k čemukoliv svému se s odstupem času vracím, tak to vyvolává frustraci z nedostatků, tj. že se něco dalo udělat lépe, napsat lépe apod. A tak se tomu vyhýbám, pokud to jde. :-)

Ale to já taky, pak to vede k tomu, že to rozdělám a ztrácím pak čas nad něčím novým. Takhle jsem rozdělal nějaké své remaky a nikdy nedodělal.

lady Angelia

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
Este sa chcem opytat kolko miestnosti zvycajne davate do hry na mapu? Mne to vychadza poctom tak na 20-40. Potom mi uz pride ze je tam privela prazdnych miestnosti kde sa nic nedeje len sa tam prechadza postavickou. Ja sa aj snazim miestnosti kde nieje ani jeden predmet vyhnut. A moj pristup kde vlozim takzvany red herring do hry snad nikoho neodradil zatial? :-P

panprase

• Administrátor
  • Superčlen
    • Zobrazit profil
No s lokacema je potíž - já sem takovej megaloman - takže klidně i 80 a občas jsem musel hodně, ale hodně škrtat.

KaiN

• Superčlen
    • Zobrazit profil
Místnosti, které jsou jen "průchozí", nejsou podle mě problém, pokud jsou v menšině a pokud jsou alespoň něčím zajímavé (tj. alespoň něco se v nich děje, i když to nesouvisí přímo se hrou, nebo je tam nějaký vtipný komentář, nebo prostě "něco").  Desítky místností typu "Jsi v lese. Nevidíš nic zajímavého." tedy rozhodně ne, ale např. "Jsi v lese na paloučku. Zajíci tu popíjejí pivo a grilují si medvěda. Jeden z nachmelených ušáků ti nabídl plechovku Zlatého bažanta. S díky jsi odmítl, takovou žízeň fakt nemáš.", "Jsi v lese. Smečka vlků zve na pozdní oběd skupinku důvěřivých turistů z východního Slovenska. Vlky máš rád." by se snad přetrpět dalo.

panprase

• Administrátor
  • Superčlen
    • Zobrazit profil
"Jsi v lese. Smečka vlků zve na pozdní oběd skupinku důvěřivých turistů z východního Slovenska. Vlky máš rád." by se snad přetrpět dalo.

Jsi pod skalní římsou, ze shora visí zetlelé lano. V hlíně je prohlubeň, jak cosi dopadlo z velké výšky. Pod nánosy hlíny a předloňského listí se bělají kosti, snad to bude ježek, nebo divočák. Na skále kdosi nožíkem vyryl nápis: "Horolezci a horolezčata nezlete na skály, zvlaště vy, z Bratislavy!"

Jo tyhle lokace jsou fajn, kolikrát i zkouším tam něco vyvést.

lady Angelia

• Nováček
  • *
    • Zobrazit profil
Místnosti, které jsou jen "průchozí", nejsou podle mě problém, pokud jsou v menšině a pokud jsou alespoň něčím zajímavé (tj. alespoň něco se v nich děje, i když to nesouvisí přímo se hrou, nebo je tam nějaký vtipný komentář, nebo prostě "něco").  Desítky místností typu "Jsi v lese. Nevidíš nic zajímavého." tedy rozhodně ne, ale např. "Jsi v lese na paloučku. Zajíci tu popíjejí pivo a grilují si medvěda. Jeden z nachmelených ušáků ti nabídl plechovku Zlatého bažanta. S díky jsi odmítl, takovou žízeň fakt nemáš.", "Jsi v lese. Smečka vlků zve na pozdní oběd skupinku důvěřivých turistů z východního Slovenska. Vlky máš rád." by se snad přetrpět dalo.
Pride vacica k ohnu  a povie zajacom. "Dam si jedneho medveda, kym je este teply." Zacne sa smiat aku malu porciu jej nalozia. "To je vsetko?" Tak este jedno pivo k tomu.
Napad na textovku je dobry. Proste typicka zvieracia atmosfera v podobe divnych ludi co ruka to noha odkial kamsi az do tamadial. Spravime si nejake atypicke sutazne tvorive kolecko? :)
PS: Vychodniarov nespominaj. Ti sa stahovali cele roky do Blavy a odtial uz na Moravu nieje daleko. :D

KaiN

• Superčlen
    • Zobrazit profil

Jsi pod skalní římsou, ze shora visí zetlelé lano. V hlíně je prohlubeň, jak cosi dopadlo z velké výšky. Pod nánosy hlíny a předloňského listí se bělají kosti, snad to bude ježek, nebo divočák. Na skále kdosi nožíkem vyryl nápis: "Horolezci a horolezčata nezlete na skály, zvlaště vy, z Bratislavy!"

Chudák Pedro, tohle si nezasloužil!  :) (A ten ježek také ne!)