Diskuze o textových hrách

Chybejici textovky na textovky.cz

mop

• Plný člen
    • Zobrazit profil
Já jsem tu výtku rozhodně nemyslel tak, že by se něco mělo vyhazovat. Mě tam ty hry vůbec nevadí. :)

Lisiak4

• Host
na jasone jeste mrknu, mame ho uz ve spouste verzi

Kdysi byl na Textovky.cz psaný Princ Jasoň (DOS). Po mém upozornění, že tahle verze nemá nic společného s originální verzi Prince Jasoňa pro PMD 85 byl název téhle textovky změnen na název Jasoň. V současné době jsou na Textovky.cz tyhle verze princa Jasoňa: PMD,Sharp,Amiga. PMD verze vypadá být totožná s verzi na Sharp. Amiga verze je totožná s verzi pro PC. Je napsaná v multiplatformním programovacím jazyku Python. Proto jsou verze 2. Zdrojové kódy jsou s minimálními rozdíly upravené pro běh na své platformě. Amiga verze má navíc na začátku úvodní obrazék z původní PMD verze. Přidal Mistic Joe tak jako i vytvořil jsoubor ADF a instalaci na HDD. Mám návrh na psaní hlavně stejných verzí textovek pro různe platformy. Myslím, že by tak klidně mohla být sloučena i verze pro PMD a Sharp, jen na Sharpa to předělal pan Veselý Vlastimil alias TRIPS, neboli jeden ze tří členů skupiny VBG software dělající hry pro PMD :). To jak to samozřejmě uděláš je na Tobě :). Můj návrh i se změneným popisem pro verzi PMD a Sharp. U Amiga verze doplněn podstatný údaj :(. Omlouvám se za můj detailizmus, asi všechny popisky u ostatních her začínají velkým písmem, bylo by fajn, kdyby tomu tak bylo i u verze princa Jasoňa pro Amigu :) ...návrh:

Princ Jasoň (PMD)                           22,0 KiB 10x
Princ Jasoň (Sharp)                         43,3 KiB 12x

Originální verze pro PMD 85 - Ceres Soft (Petr Tůma, Radek Zozulák, Martin Georgiev) 1989, verze pro Sharp MZ-800 - TRIPS (Vlastimil Veselý) 1993 - textovka na motivy pohádky Járy Cimrmana Dlouhý, Široký a Krátkozraký. Jako princ Jasoň musíte překonat zlého obra Koloděje a zachránit Zlatovlásce její ztracenou krásu.

Princ Jasoň (Amiga - 11 MB RAM)       707,3 KiB 6x
Princ Jasoň (Windows)                        ?         0x

Textovka na motivy pohádky Járy Cimrmana Dlouhý, Široký a Krátkozraký. Jako princ Jasoň musíte překonat zlého obra Koloděje a zachránit Zlatovlásce její ztracenou krásu.

buffy

• Mladší člen
  • **
    • Zobrazit profil
    • TEXTOVKY.CZ
Světáka bych nevyhazoval, ona je to taková textovka s grafikou a na Amize je to taková legenda :) kterak chudý pirát ke jmění přišel...

svetaka rozhodne nechame, to jsem hral taky. ty ostatni jsou na diskuzi. jak rikam, mozna bych pripadne spis zaradil par nejakych peknych ceskych adventur typu mrazik, draci pohadka a podobne.
buffy

panprase

• Administrátor
  • Superčlen
    • Zobrazit profil
Jo ty český adventury bych bral taky, některý jsou fakt dobrý. Nedávno jsem se odvařil na Poldovi 2 na iPhone.
První den přiletěli, druhý den uděřili, třetí den zvítězili

solaris104

• Plný člen
    • Zobrazit profil
A já si jen dovolím doplnit, že "Dobrodružství na ostrově" je z roku 1990. Což je zcela zásadní informace, která na těch stránkách chybí.  :)
No tam chybi i autor, jak vis, ze je z roku 1990? Nemas verzi v normalnim tap formatu?

KaiN

• Superčlen
    • Zobrazit profil
A já si jen dovolím doplnit, že "Dobrodružství na ostrově" je z roku 1990. Což je zcela zásadní informace, která na těch stránkách chybí.  :)
No tam chybi i autor, jak vis, ze je z roku 1990? Nemas verzi v normalnim tap formatu?

Vím to, protože znám autora.  :) To nemám.

buffy

• Mladší člen
  • **
    • Zobrazit profil
    • TEXTOVKY.CZ
Jasona jeste zkoriguju, kazdopadne  spustil jsem dos verzi a jmenuje se to jen Jason.

Jinak dnes jsem vypatral a doplnil jeste nejake textovky plus titanic II, ktery byl v uploadu
buffy

buffy

• Mladší člen
  • **
    • Zobrazit profil
    • TEXTOVKY.CZ

buffy

• Mladší člen
  • **
    • Zobrazit profil
    • TEXTOVKY.CZ
Dnes doplneny textovky, ktere dorazily behem tydne pres formular POSLAT TEXTOVKU. DIky moc

# Business World (Sharp MZ-800) 37,4 KiB, 0x
# Diktátor (Sharp MZ-800) 21,5 KiB, 0x
# Mluvící balík (ZX Spectrum) 32,1 KiB, 0x
# Shatterhand II (Sharp MZ-800) 8,7 KiB, 0x
# Příběh správce sítě (Windows) 4,2 MiB, 1x
# Záhada Jablunkova (Windows) 980,0 KiB, 0x
buffy

buffy

• Mladší člen
  • **
    • Zobrazit profil
    • TEXTOVKY.CZ

mop

• Plný člen
    • Zobrazit profil
Zkoušel jsem včera textovku pro ZX nazvanou Poradce a na úvodní obrazovce je tam zmínka o dalších textových hrách: Nick Carter, Katanga, Demon in Danger. Ani jednu z těch tří jsem ale nikde nenašel. Nevíte o nich někdo něco?

KaiN

• Superčlen
    • Zobrazit profil
Tak 2 z nich se určitě zachovaly (Katanga, DiD), protože jsou v seznamu na těchto stránkách: http://sinclair.zx.sweb.cz. Problém je, že jsou na disketách (D80) resp. na CD coby audio a že za ně dotyčnej ... (cenzurováno) chce peníze (70,- za disketu resp. 150,- za CD). Bych blil, velebnosti.  >:(

KaiN

• Superčlen
    • Zobrazit profil
A jak jsem prolétl ten seznam, tak textovek, co je nemáme na textovky.cz, tam je víc.  >:( Co s tím?  :-[

solaris104

• Plný člen
    • Zobrazit profil
Katanga a Demon in Danger jsem nasel ve svem archivu, casem nahodim. Nejsem ten prodejce ZX her :-)

KaiN

• Superčlen
    • Zobrazit profil
To asi myslíš archiv na pc, protože na tvých stránkách jsem je nenašel. Tak šup, šup, nahoď je co nejdříve.  :)

Máš v tom archivu i ty ostatní kousky z toho seznamu, co nabízí ten ...?