Diskuze o textových hrách

Hledám textovku z ostrova

zxretrosoft

• Plný člen
    • Zobrazit profil
    • zxretrosoft
Už delší dobu hledám v podstatě 2 textovky, které jsem dříve hrál, ovšem ne a ne si vzpomenout na nějaké konkrétní detaily, natož na název... Kdyby někdo tedy alespoň pomohl tipem, budu vděčný  ;)

• První textovka je tématicky někde na ostrově. Vypadala podle mě bílé písmo na černém podkladě, nebyla nijak složitá, protože už jsem ji tehdy dohrál. Nemůžu si vzpomenout, jestli bylo ovládání úplně klasické. Cílem bylo snad dostat ze z ostrova, byli tam možná i nějaký domorodci, lano ap. Zkrátka kdybyste věděli o textovce z tématem ostrova, napište.
  • Druhá textovka, kterou hledám, je bohužel v mojí paměti ještě méně. Bezpečně vypadala černý text na bílém podkladě. Měl jsem ji na kazeťáku pod názvem "a" a nikdy jsem ji nedohrál. (Možná ji měl někdo pod stejným názvem.) Myslím, že byla z moderní doby - nějaký taxík, letiště... Bohužel nevím přesně co bylo obsahem. Ovládání bylo klasické výrazy. Vypadala jako jedna ze starších textovek, takže skoro jako v Basicu (ale nebyla v Basicu). No kdyby náhodou někdo tušil... ale chápu, že moc přesné indicie jsem tu neposkytl.
Jedna stará textovka vydá za desítky dnešních nadutých her.

KaiN

• Superčlen
    • Zobrazit profil
A to jsou české textovky? Pro co? ZX? V souvislosti s taxíkem a letištěm se mi z českých vybavuje jen Indiana Jones 3, ale ten to asi nebude. Textovku z ostrova jsem jako malý napsal pro zx, ale ta to taky určitě nebude, neboť tam nejsou ani domorodci, ani lano.  :)

FLY

• Globální Moderátor
  • Mladší člen
    • Zobrazit profil

zxretrosoft

• Plný člen
    • Zobrazit profil
    • zxretrosoft
jj, bylo to pro ZX...

Ten Indy Jones to není, byly to zkrátka méně známé textovky, už jsem projížděl WOS, ale je to těžký tam něco najít - občas se tam vyskytují české textovky s označením, že jsou ruské nebo ukrajinské nebo i španělské  :)
Budu to muset ještě projet jednu po druhé, třeba ji tam objevím  ::)

KaiN

• Superčlen
    • Zobrazit profil
Troufám si tvrdit, že všechny české textovky, které jsou momentálně na WOS, jsou současně i zde: http://cs.speccy.cz/Hry/hry.html

Hádám, že spousta českých textovek se již nenávratně ztratila... Třeba ty moje. :) Ne že by to v jejich případě byla škoda. :)

solaris104

• Plný člen
    • Zobrazit profil
Ne vsechny textovky jsou na WOS a na cs.speccy.cz , ted jsem ziskal dalsi archiv ceskych textovek pro ZX a snad obevim zatim neuverejnene.  Ted jsem na WOS par textovek uploadoval a zase zjistil, ze mi jich par chybi na cs.speccy.cz , ktere jsou pro zmenu na WOS. Chce to trosku casu a dalsi tam pribudou. Mimochodem, co jsi napsal za textovky pro ZX? Na kazetach uz je nemas?

KaiN

• Superčlen
    • Zobrazit profil
Na kazetě, myslím, ještě jsou, stejně jako i další moje prográmky a hry, ale nevěřím, že by se z ní daly ještě stáhnout. Já kdysi propojil kazeťák s PC a snažil se to přes emulátor a TF-Copy překopírovat do .tap, ale nešlo to, furt to hlásilo chybu parity. Nahrál jsem jen jednu přímo a uložil to pak jako .sna, tj. mj. bez úvodní obrazovky s vrtulníkem, na kterém jsem se svého času pěkně vyblbnul v Art Studiu. Jinak to byly textovky: "Poklad Inků", "Na hradě straší" (na úvodní obrazovce je zelený duch z Ghostbusters), "Dobrodružství na ostrově" (ta je alespoň jako ten .sna) a pak ještě čtvrtou, kterou už nevím, jak jsem pojmenoval ("Adventure IV"?), na úvodní obrazovce ja postava z komixu Cogan, co vycházel v Pifovi; byla silně surrealistická (létající mlýn, vybuchující kokosové ořechy apod.). Ale jak říkám, stojí všechny za houby, neb jsou fakt "dětské". :)

panprase

• Administrátor
  • Superčlen
    • Zobrazit profil
I to já bych se na ty tvoje dětská dílka rád podíval.
První den přiletěli, druhý den uděřili, třetí den zvítězili

zxretrosoft

• Plný člen
    • Zobrazit profil
    • zxretrosoft
Z ostrova je treba Trudnaya Doroga
http://www.worldofspectrum.org/infoseekid.cgi?id=0007141

Díky za tip!  ;)
Není to sice ona, ale kousek jsem si jí zahrál, nějak zvlášť mě bohužel nezaujala, ale ostrov je skoro vždycky dobrý (vděčný) téma!  8)

KaiN

• Superčlen
    • Zobrazit profil
Mně se Trudnaja Doroga líbila, resp. se mi líbil autorův humor. Je ale dost krátká.

panprase

• Administrátor
  • Superčlen
    • Zobrazit profil
Sakryš to budu muset zkusit a jelikož jsem tak trochu mimo tu vaší pseudo osmibitovou platformu, tak se chcu optat, jaký by byl vhodný emulátor, nějaký zadarmiko, tak aby běžel aj na Wzieben.

KaiN

• Superčlen
    • Zobrazit profil
Emulátory přehledně zde: http://www.worldofspectrum.org/emulators.html

Používám ZXSpin a jsem relativně spokojen. Hodně lidí si pochvalovalo Spectaculator, ale ten autor od verze 7 zpoplatnil.

panprase

• Administrátor
  • Superčlen
    • Zobrazit profil
Zkusím ten ZX spin. snad to budu umět ovládat.